Tarih derslerinde Piri Reis adını duymayan yoktur herhalde. Fakat öğrenciler genellikle tarih sınavını atlattıktan sonra derslerde öğrendiklerini kafalarından silip atmak eğiliminde oluyor. Peki bu kadar ünlü ve itibarlı bir adam olan Piri Reis ile ilgili ne biliyorsunuz?
Çok kısa bir biçimde Piri Reis’in yaşam öyküsü;
1487 ile 1493 yılları arasında Akdeniz’de yapılan akınlara katıldı. 1486’da Osmanlı Devleti’nin görevlendirmesi üzerine, amcası ile birlikte İspanya’da katliama uğrayan Müslümanlar’ın yardımına gitti. 1494 yılında ise Osmanlı donanmasının resmi olarak hizmetine girdi. 1500 yılında yapılanMora Seferi‘nde gösterdiği üstün başarıyla ön plana çıktı. Bu sefer sırasında Osmanlı Kaptan-ı Deryası’nın hayatını kurtarmıştı.
Amcası Kemal Reis, 1511’de ölünce bir süre Gelibolu’ya yerleşti. Burada “Kitab-ı Bahriye” adlı kitabı üzerinde çalıştı. 1513 yılında gerçeğe en yakın ilk dünya haritasını çizdi. 1516’da yapılan Mısır Seferi‘ne ve 1522’de yapılan Rodos Seferi‘ne katıldı.1525 yılında hazırladığı çalışması Kitab-ı Bahriye‘yi, Kanuni Sultan Süleyman’a sundu. Portekizlilerin ele geçirdiği Aden’i 1548 yılında geri aldı. 1554 yılında idam edildi.
Piri Reis Osmanlı Türkü Denizci Amiral Ve Kartografı. Haritası Osmanlı Devleti İlim Teknik Osmanlı Devleti. Ünlü Türk Müslüman Bilim Adamları Kimdir Bilim Katkıları Nedir Turk Islam Bilginleri
Piri Reis’in Hayatı (Biraz Daha Detaylı-Uzun Yazı)
Piri Reis, (doğumu. 1465-70, Gelibolu – ölümü. 1554, Kahire), Osmanlı denizcisidir.
Amerika’yı gösteren Dünya haritaları ve Kitab-ı Bahriye adlı denizcilik kitabıyla tanınmıştır.
Piri Reis eşsiz bir kartograf ve deniz bilimleri üstadı olmasının yanı sıra, Osmanlı deniz tarihinde izler bırakmış bir kaptandır.
Amerika’yı gösteren Dünya haritaları ve Kitab-ı Bahriye adlı denizcilik kitabıyla tanınmıştır.
Piri Reis eşsiz bir kartograf ve deniz bilimleri üstadı olmasının yanı sıra, Osmanlı deniz tarihinde izler bırakmış bir kaptandır.
Piri Reis’in babası Karamanlı Hacı Mehmet, amcası ise ünlü denizci Kemal Reis’tir. Piri denizciliğe amcası Kemal Reis’in yanında başladı; 1487-1493 yılları arasında birlikte Akdeniz’de korsanlık yaptılar; Sicilya, Korsika, Sardunya ve Fransa kıyılarına yapılan akınlara katıldılar. 1486’da Endülüs’te Müslümanların hakimiyetindeki son şehir olan Gırnata’da katliama uğrayan Müslümanlar Osmanlı Devleti’nden yardım isteyince o yıllarda deniz aşırı sefere çıkacak donanması bulunmayan Osmanlı Devleti, Kemal Reis’i Osmanlı Bayrağı altında İspanya’ya gönderdi. Bu sefere katılan Piri Reis, amcası ile birlikte müslümanları İspanya’dan Kuzey Afrika’ya taşıdı. Venedik üzerine sefer hazırlığına girişen II. Beyazid’in Akdeniz’de korsanlık yapan denizcileri Osmanlı donanmasına katılmaya çağırması üzerine 1494’te amcası ile birlikte İstanbul’da padişahın huzuruna çıktı ve birlikte donanmanın resmi hizmetine girdiler. Piri Reis, Osmanlı Donanması’nın Venedik Donanması’na karşı sağlamaya çalıştığı deniz kontrolü mücadelesinde Osmanlı donanmasında gemi komutanı olarak yer aldı, böylece ilk kez savaş kaptanı oldu. Yaptığı başarılı savaşların sonucunda Venedikliler barış istediler ve iki devlet arasında bir barış anlşması yapıldı. Piri Reis, 1495-1510 yıllarında İnebahtı, Moton, Koron, Navarin, Midilli, Rodos gibi deniz seferlerinde görev aldı. Akdeniz’de yaptığı seyirler sırasında gördüğü yerleri ve yaşadığı olayları, daha sonra Kitab-ı Bahriye adıyla dünya denizciliğinin de ilk kılavuz kitabı olma özelliğini taşıyacak olan kitabının taslağı olarak kaydetti.
Piri Resin Ölümü;
Mısır Kaptanı Piri Reis 1552’de Umman ve Basra üzerine 30 gemiyle çıktığı seferde, Hürmüz Kalesi’ni kuşatmıştı. Portekizlilerden aldığı haraç karşılığı kuşatmayı kaldırdı ve donanmasıyla Basra’ya döndü. Tamire muhtaç donanmayı orada bırakıp ganimet yüklü üç gemi ile Mısır’a döndü, gemilerden birisi yolda battı. Donanmayı Basra’da bırakması kusur sayıldığı için Mısır’da hapsedildi. Basra valisi Kubat Paşa’ya ganimetten istediği haracı vermemesi, Mısır Beylerbeyi Mehmet Paşa’nın politik hırsı yüzünden hakkında padişaha olumsuz rapor verildi ve dönemin padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın fermanı üzerine 1554’te boynu vurularak idam edildi. İdam edildiğinde 80 yaşının üzerinde olan Piri Reis’in terekesine devletçe el konuldu.
Piri Reisin Hayatı ? Biyografisi ( Kısa Özet) Olarak sizlere sunuyoruz.
Piri Reisin Hayatı Kısa
Piri Reis, Ahmet Muhiddin Piri, Ahmet ibn-i el-Haç Mehmet El Karamani (d. 1465-70, Gelibolu – ö. 1554, Kahire), Osmanlı denizcisi. Amerika’yı gösteren Dünya haritaları ve Kitab-ı Bahriye adlı denizcilik kitabıyla tanınmıştır.
Piri Reis eşsiz bir kartograf ve deniz bilimleri üstadı olmasının yanı sıra, Osmanlı deniz tarihinde izler bırakmış bir kaptandır.
İdamı
Mısır Kaptanı Piri Reis 1552′de Umman ve Basra üzerine 30 gemiyle çıktığı seferde, HürmüzKanuni Sultan Süleyman’ın fermanı üzerine 1554′te boynu vurularak idam edildi. İdam edildiğinde 80 yaşının üzerinde olan Piri Reis’in terekesine devletçe el konuldu.
Piri Reis’in eserleri nelerdir?
- Kitab-ı Bahriye
- Piri Reis’in Haritası (İlk Dünya Haritası)
- Hadikat’ül Bahriye
- Bilad-ül Aminat
- Eşkalname
İŞ FIRSATI VE KURSLARIMIZ
Yolcu Gemileri, Ro-Ro Gemileri, Tanker Gemileri, Kuru yük gemileri ve Özel yatlarda, Kısa zamanda iyi kazanç elde edebilirsiniz.
Kıyı Denizcilik Müşteri hizmetleri Hafta içi :09:00-18:00 ve Cumartesi : 09:00-16:00 saatleri arasında Tüm sorularınızı cevaplamak için sizi bekliyor olacak.
Gemilerde Yüksek kazanç ve iyi bir meslek sahibi olabilmek için M.E.B onaylı kurslardan Belgelendirilmeniz gerekmektedir. Bunun için Firmamıza başvurabilir her konuda destek alabilirsiniz.
Kaynakçılar, Elektrikçiler, Aşçı ve Aşçı yardımcıları, Garsonlar, Barmenler, Komiler, Yağcılar gibi çok geniş bir yelpazede iş imkanlarına sahip olabilirsiniz.
Gemilerimizin güverte bölümünde makina dairesinde mutfak bölümlerinde çalışacak sertifikası bonservisi olan olmayan vasıflı vasıfsız personeller
Türkiye’nin ve Dünyanın En Büyük İşlerinden birinci Sırada Gelen Denizcilik Sektöründe Sizde Yerinizi Almak İstiyorsanız hemen başvuru yapın. Erken kayıt avantajlarımızdan yararlanın.
Şehir dışından gelecek olan personellerimiz için konaklama imkanı anlaşmalı olduğumuz pansiyonlar tarafından sağlanmaktadır.
STCW-78/95 Gemi Adamı Yetiştirme Kurslarını en iyi öğretici kadrosu ile vermekte olup, eğitmen kaptanların hepsi Uzak yol Kaptanı yeterliliğine sahip olan konusunda uzman ve tecrübeli eğitmenlerdir.
STCW-78/95 Gemi Adamı Yetiştirme Kurslarını en iyi öğretici kadrosu ile vermekte olup, eğitmen kaptanların hepsi Uzak yol Kaptanı yeterliliğine sahip olan konusunda uzman ve tecrübeli eğitmenlerdir.
Kıyı Denizcilik Yardımcı ve Tüm Gemi Adamları Yetiştirme Kurslarını yeni gemi adamı cüzdanı çıkartacak olanlara ve eskiden gemi adamı cüzdanı olup ta belgesi eksik olanlara vererek kursiyerlerin gemilerde çalışmasına olanak sağlamaktadır.
Uluslararası ve Yurtiçi yük ve yolcu gemilerinde tatil bölgelerinde turistlik yatlarda en az ilkokul mezunu olma şartı ile DOLGUN Maaş + SGK+ Prim + Yeme + İçme + Konaklama ve tüm sosyal haklarla çalışacak vasıflı vasıfsız personeller
Gemi adamı cüzdanı çıkarmak için birçok aracı firma ucuz fiyatlar vermektedir. Lütfen bu tür firmalara itimat etmeyiniz. Kaliteli bir eğitim almak istiyorsanız firmamıza başvuru yapabilirsiniz. İnsan kaynakları departmanımız bu konuda sizlere yardımcı olmaktadır.
En kaliteli firma olmaya özen gösterilmekteyiz. Uzman kadromuz ile faaliyet göstermekteyiz.
İnsan kaynakları departmanımız konularda uzmandır.
Yurtiçi, Yurt Dışı Çalışan Yolcu, Ro-Ro, Tanker, Yük Gemileri ve Özel Yatlarda Çalışabilir, Denizcilik sektöründe iyi bir kazanç ve Meslek sahibi olabilirsiniz.
Aşçı, Aşçı yardımcısı-Garson, Komi, Makineci, Elektrikçi, Tesisatçı, Kaynakçı, Boyacı, Gemici ve Vasıfsız personel kadrolarında;
2500-3500 TL ve DOLAR arası Kazanç ile
STCW-78/95 KURSLARI – GENEL
- Denizde Kişisel Canlı Kalma Teknikleri
- Yangın Önleme ve Yangınla Mücadele Temel Eğitimi
- Temel İlkyardım
- Personel Güvenliği ve Sosyal Sorumluluk Eğitimi
- Can Kurtarma Araçlarını Kullanma Yeterliliği Eğitimi
STCW-78/95 KURSLARI – DİĞER
- Yangınla Mücadele İleri Eğitimi
- Gemide İlkyardım – Tıbbi Bakım Eğitimi
- Ro-Ro Yolcu Gemilerinde Çalışma Yeterliliği Eğitimi
- Yolcu Gemilerinde Çalışma Yeterliliği Eğitimi
- Vardiya Tutma Eğitimi ( Güverte Sınıfı Tayfalar İçin )
- Vardiya Tutma Eğitimi ( Makina Sınıfı Tayfalar İçin )
- Hızlı Can Kurtarma Botu Kullanma Yeterliliği Eğitimi
- Radar Pilotlama
- Arpa Radar Kursları
- Petrol Tankerleri Tanıtım Eğitimi
- Petrol Tankerleri İşlemleri Eğitimi
- Kimyasal Madde Tankerleri Tanıtım Eğitimi
- Kimyasal Madde Tankerleri İşlemleri Eğitimi
- Sıvılaştırılmış Gaz Tankerleri Tanıtım Eğitimi
- Sıvılaştırılmış Gaz Tankerleri İşlemleri Eğitimi
ISPS KURSLARI
- Gemi Güvenlik Kursları
- Liman Tesisi Güvenlik Kursları
- Şirket Güvenlik Kursları
YETİŞTİRME KURSLARI
- VARDİYA ZABİTİ YETİŞTİRME KURSU (500-3000 GT)
- MAKİNE ZABİTİ YETİŞTİRME KURSU(500-3000 GT)
- BİRİNCİ ZABİT VE KAPTAN (500-3000 GT) YETİŞTİRME KURSLARI
- İKİNCİ MAKİNİST VE BAŞ MAKİNİST (750-3000 KW) YETİŞTİRME KURSLARI
- UZAKYOL BİRİNCİ ZABİT VE UZAKYOL KAPTANI YETİŞTİRME KURSLARI
- UZAKYOL İKİNCİ MAKİNİSTİ VE UZAKYOL BAŞ MAKİNİSTİ YETİŞTİRME KURSLARI
TELSİZ KUSLARI
- GOC ( General Operator Certificate ) : Kursumuzda telsiz zabiti eğitimleri verilmektedir.
- ROC ( Restricted Operator’s Certificate ) : Kursumuzda sınırlı telsiz zabiti eğitimleri verilmektedir.
- KMT ( Deniz Araçları İçin Kısa Mesafe Telsiz Operatörü ) : Deniz araçları için kısa mesafe telsiz operatörü yeterliliği sınavına hazırlık kurs programı ( 3 Gün 18 Saat )
AMATÖR DENİZCİ KURSLARI
- Amatör Denizci Belgesi Sınavına Hazırlık Kurs Programı :Toplam kurs süresi 4 Saat 10 Gün 30 saat kuramsal 10 saat uygulamalı eğitim .
- Amatör Denizciler İçin Tekne Sevk ve İdare Kurs Programı :Kurs süresi 2 hafta Toplam Süre : 15 GÜN
- Amatör Denizciler İçin Can Kurtarma Araçlarını Kullanma ve Denizde Sağ Kalma Kursu :Kurs süresi 24 Saat – Toplam Süre : 4 Gün
Gerekli Belgeler
Pozisyonun Gerektirdiği Kişisel Özellikler:
- En az İlkokul mezunu,
- Güverte, Makina ve Mutfak bölümlerinde çalışacak vasıflı vasıfsız,
- Bay Bayan personeller,
- TÜRKİYE geneli gelebilecek tüm başvurular değerlendirilecektir.
- Yüksek gelir + SSK + bütün sosyal haklar.
NOT: Sektöre yeni atılacak olan personellerimiz için şirketimiz bünyesinde M.E.B bağlı kaliteli eğitim hizmeti verilmektedir.
– KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR –
* Sabıka Kaydı
* İkametgah
* Diploma Fotokopisi (Noter Tastikli)
* 15 Adet Fotoğraf (Arka Fonu Beyaz)
* Kimlik Fotokopisi
* Nüfus Sureti
* Terhis Belgesi
Yurtiçi, Yurt Dışı Çalışan Yolcu, Ro-Ro, Tanker, Yük Gemileri ve Özel Yatlarda Çalışabilir, Denizcilik sektöründe iyi bir kazanç ve Meslek sahibi olabilirsiniz.
Aşçı, Aşçı yardımcısı-Garson, Komi, Makineci, Elektrikçi, Tesisatçı, Kaynakçı, Boyacı, Gemici ve Vasıfsız personel kadrolarında;
2500-3500 TL ve DOLAR arası Kazanç ile
Mesai + İkramiye + Sgk + Prim + Sefer Başı Prim + Yemek + Kalacak Yer + 6 Ayda 1 Maaş İkramiye + Erken Emeklilik imkânlarından faydalanabilirsiniz.
- · Sabıka Kaydınız Yoksa (Varsa ve 1 Yıldan az ve Yüz kızartıcı suç değil ise),
- · En az İlköğretim Mezunu iseniz,
- · 18-55 Yaş Aralığında iseniz,
- · T.C. vatandaşı iseniz,
- · Seyahat Engeliniz de yoksa
En kaliteli firma olmaya özen gösterilmekteyiz. Uzman kadromuz ile faaliyet göstermekteyiz.
İnsan kaynakları departmanımız konularda uzmandır.
STCW-78/95 KURSLARI – GENEL
- Denizde Kişisel Canlı Kalma Teknikleri
- Yangın Önleme ve Yangınla Mücadele Temel Eğitimi
- Temel İlkyardım
- Personel Güvenliği ve Sosyal Sorumluluk Eğitimi
- Can Kurtarma Araçlarını Kullanma Yeterliliği Eğitimi
STCW-78/95 KURSLARI – DİĞER
- Yangınla Mücadele İleri Eğitimi
- Gemide İlkyardım – Tıbbi Bakım Eğitimi
- Ro-Ro Yolcu Gemilerinde Çalışma Yeterliliği Eğitimi
- Yolcu Gemilerinde Çalışma Yeterliliği Eğitimi
- Vardiya Tutma Eğitimi ( Güverte Sınıfı Tayfalar İçin )
- Vardiya Tutma Eğitimi ( Makina Sınıfı Tayfalar İçin )
- Hızlı Can Kurtarma Botu Kullanma Yeterliliği Eğitimi
- Radar Pilotlama
- Arpa Radar Kursları
- Petrol Tankerleri Tanıtım Eğitimi
- Petrol Tankerleri İşlemleri Eğitimi
- Kimyasal Madde Tankerleri Tanıtım Eğitimi
- Kimyasal Madde Tankerleri İşlemleri Eğitimi
- Sıvılaştırılmış Gaz Tankerleri Tanıtım Eğitimi
- Sıvılaştırılmış Gaz Tankerleri İşlemleri Eğitimi
ISPS KURSLARI
- Gemi Güvenlik Kursları
- Liman Tesisi Güvenlik Kursları
- Şirket Güvenlik Kursları
YETİŞTİRME KURSLARI
- VARDİYA ZABİTİ YETİŞTİRME KURSU (500-3000 GT)
- MAKİNE ZABİTİ YETİŞTİRME KURSU(500-3000 GT)
- BİRİNCİ ZABİT VE KAPTAN (500-3000 GT) YETİŞTİRME KURSLARI
- İKİNCİ MAKİNİST VE BAŞ MAKİNİST (750-3000 KW) YETİŞTİRME KURSLARI
- UZAKYOL BİRİNCİ ZABİT VE UZAKYOL KAPTANI YETİŞTİRME KURSLARI
- UZAKYOL İKİNCİ MAKİNİSTİ VE UZAKYOL BAŞ MAKİNİSTİ YETİŞTİRME KURSLARI
TELSİZ KUSLARI
- GOC ( General Operator Certificate ) : Kursumuzda telsiz zabiti eğitimleri verilmektedir.
- ROC ( Restricted Operator’s Certificate ) : Kursumuzda sınırlı telsiz zabiti eğitimleri verilmektedir.
- KMT ( Deniz Araçları İçin Kısa Mesafe Telsiz Operatörü ) : Deniz araçları için kısa mesafe telsiz operatörü yeterliliği sınavına hazırlık kurs programı ( 3 Gün 18 Saat )
AMATÖR DENİZCİ KURSLARI
- Amatör Denizci Belgesi Sınavına Hazırlık Kurs Programı :Toplam kurs süresi 4 Saat 10 Gün 30 saat kuramsal 10 saat uygulamalı eğitim .
- Amatör Denizciler İçin Tekne Sevk ve İdare Kurs Programı :Kurs süresi 2 hafta Toplam Süre : 15 GÜN
- Amatör Denizciler İçin Can Kurtarma Araçlarını Kullanma ve Denizde Sağ Kalma Kursu :Kurs süresi 24 Saat – Toplam Süre : 4 Gün
Müşteri Temsilcilerimizden Detaylı bilgi alabilirsiniz.
Ayrıca;Gemi adamı cüzdanı olmayan acemi personeller için M.E.B ve denizcilik haberleşme bakanlığı onaylı anlaşmalı kurumumuzda tam teşekküllü gemi adamı yetiştirme kursları düzenlenmektedir. Cüzdan ile ilgili Müşteri Temsilcilerimizden her sorunuz için cevap alabilirsiniz.
Müşteri Temsilcilerimizle:
Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-16:00 Saatleri
arası iletişime geçebilirsiniz.
arası iletişime geçebilirsiniz.
İletişim
Tel : 0216 418 7014